Gesprekstherapie

Gesprekstherapie kan behulpzaam zijn bij psychische klachten en problemen. In de gesprekken wordt dan gekeken hoe de problemen zijn ontstaan en hoe ze voort blijven bestaan. Vervolgens kan gekeken worden hoe je deze klachten en problemen op een bij jou passende manier kunt verminderen of hoe je prettiger verder kunt, gegeven de omstandigheden.

Voor wie?

Gesprekstherapie is een prettige manier om problemen te inventariseren, te ordenen en zo weer overzicht te krijgen. Het kan handvatten geven om verder te gaan, mogelijk op een andere manier of met een andere focus dan voorheen. Vaak kunnen tips en trucs vanuit therapie helpen om gebeurtenissen in een ander licht te zien. Het kan helpen bij verschillende klachten en problemen, zoals angsten, depressie, stressgerelateerde klachten, een negatief zelfbeeld, lichamelijke klachten waarvoor geen medische verklaring wordt gevonden, na trauma, etc. Het is vaak helpend om problemen niet bij je te houden, maar ze te delen met een onbevooroordeelde en onpartijdige professional. In de praktijk kan gewerkt worden met volwassenen, pubers en kinderen (vanaf de middenbouw van de basisschool). Voor heel jonge kinderen werkt deze vorm van therapie nog niet zo goed. In overleg kan gekeken worden wat de praktijk kan doen bij zorgen om jongere kinderen.

 

 


Gesprekstherapie, Kinder en jeugdtherapie, Neurofeedback en Tension releasing Excercises in onze praktijk in Voorschoten. Buiten inwoners uit Voorschoten ook voor clienten uit o.a. Leiden, Voorburg, Wassenaar, Den Haag,Leiderdorp en omstreken. Vraag hierover vrijblijvend informatie aan.

 

 

© 2022  Freemoments